Salgaien zerrenda

Reseña a «La brecha orgásmica»

Sabies que les dones tenen molts menys orgasmes que els homes quan mantenen relacions sexuals? Això es diu BRETXA ORGÀSMICA, i al llibre del mateix títol Paola Damonti argumenta que és una desigualtat de tipus estructural.

Per a qui pensi que la causa pot ser que l'anatomia de les dones cis és molt més complicada que la dels homes cis, hi ha una dada que ho desmenteix: la bretxa orgàsmica existeix entre persones heterosexuals, però no entre gais i lesbianes.

Hi ha molts estudis, la majoria fets per marques de preservatius i joguines sexuals, que demostren que el percentatge de persones a qui MAI O CASI MAI ELS COSTA TENIR UN ORGASME sol ser similar al següent:
- homes hetero: 95%
- dones hetero: 65%
- gais: 89%
- lesbianes: 86%

O sigui, que quan fa anys estava de moda dir "em faré lesbiana" era per un bon motiu.

El llibre exposa les causes per les quals les dones no li dónen importància al seu plaer. Algunes són que se'ns socialitza per sentir CULPA o per SER DESITJADES en lloc de per desitjar, que per a les dones la PARELLA és socialment molt més important que per als homes o bé el COITOCENTRISME, és a dir, que es consideri sexe estàndar la penetració, per la qual només un 18% de les dones arriben a l'orgasme.

També explica que, en el marc del capitalisme, es responsabilitza les dones de la seva falta d'orgasmes, com si fos un problema personal i poc freqüent, per evitar una resposta col·lectiva a aquesta injustícia estructural.

Un llibre curtet i senzill que recomano a totes les que alguna vegada hagin sospitat que mereixen més plaer del que senten.

Alba Serrano a Instagram: https://www.instagram.com/p/CKrvkSJjs2K/



Gomendatutako liburua:


Gaiari buruzko artikuluak